ترک اعتیاد
مرکز درمانی فجر یکی از اولین کلینیک های درمانی که درمان سم زدایی سریع را با روش منحصر به فرد سرم تراپی ، تجویز داروهای تزریقی و داروهای خوراکی بدون درد و بدون عوارض در عرض ۳ روز عرضه کرده و موفق به درمان بیماران مصرف کننده مواد شده است.
ارائه درمان های غیردارویی جهت حفظ پاکی بیماران بهبود یافته. انجام جلسات مشاوره فردی، خانوادگی ، زوج درمانی آموزش مهارت های زندگی برای ایجاد زندگی بهتر و سالم تر در کنار خانواده.
بستری در اقامتگاه سنتی . اتاق vip (اتاقی مجهز به امکانات مورد نیاز شما) به همراه پادار از خانواده خود بیمار. ویزیت و معاینه پزشک در اتاق بیمار . پذیرایی کامل سه وعده غذایی و مکانی مناسب جهت استراحت بیمار.
درمان در سه روز انجام می شود. و از طریق سرم تراپی و داروهای خوراکی سم زدایی صورت می گیرد. میزان و نوع دارو بر اساس ماده مصرفی بیمار و نحوه استفاده آن (تدخینی، خوراکی، مشامی و یا تزریق) انجام می شود.
داروهای استفاده شده به مقداری که تجویز می شود در فرد وابستگی ایجاد نمی کند. و داروهایی که بعد از درمان به بیمار داده می شود جنبه ی کمکی داشته و به راحتی پس از چند روز قطع می شود.
داروهای استفاده شده در درمان مورد تایید وزارت بهداشت بوده و هیچ گونه عوارضی برای بیمار ندارد.
سم زدایی به صورت کامل انجام شده و تمامی مواد از بدن بیمار بیرون می رود و بدن نیازی به مصرف مجدد مواد ندارد. از آنجا که سم زدایی قدم اول درمان اعتیاد است، مشاوره و همراهی خانواده باید ادامه داشته باشد تا بهبودی بیمار تداوم بپذیرد.
درمان در سه روز انجام می شود. و از طریق سرم تراپی و داروهای خوراکی سم زدایی صورت می گیرد. میزان و نوع دارو بر اساس ماده مصرفی بیمار و نحوه استفاده آن (تدخینی، خوراکی، مشامی و یا تزریق) انجام می شود.
داروهای استفاده شده به مقداری که تجویز می شود در فرد وابستگی ایجاد نمی کند. و داروهایی که بعد از درمان به بیمار داده می شود جنبه ی کمکی داشته و به راحتی پس از چند روز قطع می شود.
داروهای استفاده شده در درمان مورد تایید وزارت بهداشت بوده و هیچ گونه عوارضی برای بیمار ندارد.
سم زدایی به صورت کامل انجام شده و تمامی مواد از بدن بیمار بیرون می رود و بدن نیازی به مصرف مجدد مواد ندارد. از آنجا که سم زدایی قدم اول درمان اعتیاد است، مشاوره و همراهی خانواده باید ادامه داشته باشد تا بهبودی بیمار تداوم بپذیرد.
فارغ التحصیل رشته پزشک عمومی ازدانشگاه شهید صدوقی یزدمی باشند که هم اکنون در حوزه درمان وبازتوانی اعتیاد مشغول به فعالیت هستند.
در سال ۱۳۸۶ آموزش ویژه درمان با متادون (MMT) و درمان سم زدایی با بوپرنورفین و درمان نگهدارنده با قرص (BMT) را طی کرده و از همان سال در این حیطه مشغول به خدمت به بیماران وابسته به انواع مواد مخدر شده اند.درکنار این سه درمان، درمان نگهدارنده با تنتور اپیوم (OPT) زیر نظر ایشان انجام می شود.از افتخارات ایشان عضویت درکادر پزشکان اربعین حسینی در کربلا و فعالیت های بشردوستانه درهلال احمریزدمی باشد.درکنار همه ی این ها مجری تحقیق مقایسه میزان لغزش دردرمان متادون و درمان بوپرنورفین هم بوده اند.رسالت ما:خدمت به افرادی است که زیباترین سال های عمر خود را گرفتار مصرف مواد مخدر بوده و تلاش ما بر این است که آن زیبایی را به زندگی شان بازگردانیم،تا شاید التیام بخش دردهای خانواده های ایشان باشیم.افتخارما این است که توانسته ایم دریک دهه فعایت،لبخند را بر لب بیماران بهبودیافته وخانواده های ایشان بنشانیم.
ترک اعتیاد اعتیاد تاریخچه اعتیاد درقدیمی ترین سند باقی مانده از ایران باستان یعنی شاهنامه فردوسی ، می خوانیم که الکساندر مقدونی فاتح ایران ، دچار بیماری سختی شد و پزشکی هندی به دربار او اعزام شد و توانست با فراهم آوردن تریاک از گیاهان کوهی الکساندر را معالجه کند. همچنین اکثر مؤلفین اشاعه تریاک را به عنوان داروی مخدر از زمان شکست ساسانیان به بعد می دانند و در اکثر نوشته ها به این موضوع اشاره شده است ، اما حتی بعد از ظهرو اسلام تا قرون بعد هم هرگز ایرانیان دچار مشکلات ناشی از مصرف تریاک و حشیش نشدند. قدیمی ترین افرادی که به مسأله اعتیاد و مصرف تریاک به غیر از مقاصد پزشکی اشاره دارد ، نوشته های مورخینی است که از زمان غزنویان به بعد مسأله مصرف و استفاده تریاک وحشیش را سخت کرده اند. مصرف تریاک در دوران قاجاریه به خصوص در زمان ناصر الدین شاه افزایش پیدا کرد و از اواسط حکومت وی کشت خشخاش شروع شد ، بعد از انقلاب مشروطیت و شروع کار مجلس شورای ملی ، قوانینی درباره معالجه معتادان وصف شد که هر کدام از آن ها قبل از اینکه ناشی از اراده جامعه برای مبارزه با اعتیاد باشد ، نشانه گسترش مواد مخدر در میان ایرانیان است. نورو بیولوژی اعتیاد هر کسی که با یک مصرف کننده مواد ، مخصوصا کسی که کوکائین مصرف می کند ، کار کرده باشد ، گواهی می دهد که رفتارهای تکراری خودتخریبی و اعمال غیر قانونی نتیجه این اعتیاد است. چنین رفتارهایی منشا زیست شناسی دارند ، حیوانات آزمایشگاهی که در معرض مواد نیرومند قرار گرفته اند ، رفتارهای شبیه به رفتار های انسان از خود نشان می دهند . حیواناتی مانند خرگوش و موش ، هنگامی که درشرایط دسترسی نامحدود به کوکائین قرار می گرفتند هر کاری را برای به دست آوردن دوز اضافی دیگر انجام می دادند… .
ماده مخدر نامی عمومی برای انواع مختلفی از داروها، ترکیبات طبیعی و شیمیایی است که اغلب به دلیل احتمال ایجاد وابستگی به مصرف جزء مواد اعتیادآور طبقه بندی شده و معمولاً خرید و فروش آن ها ممنوع است. اعتیاد نوعی بیماری است که بیشترین تخریب را روی مغز می گذارد و این تخریب باعث لغزش و عود مجدد مصرف مواد با همه ی آسیب های آن می شود. و فرد مصرف کننده برای رسیده به مواد به هر دری می زند. اعتیاد به این دلیل یک بیماری محسوب می شود که مصرف مواد اعتیادآور، ساختار مغز و نحوه عملکر و تصمیم گیری آن را تغییر می دهد. تغییراتی که بر اثر اعتیاد به مواد در مغز انسان به وجود می آید در صورت مصارف مکرر و تغییر نوع مواد ممکن است همیشگی باشد و به ایجاد رفتارهایی خطرناک در افرادی که مواد مخدر مصرف می کنند منجر شود . مصرف مواد مخدر از دیرباز تا کنون به صورت مواد مختلفی رایج بوده است. در این پژوهش با رویکرد توصیفی- تحلیلی و براساس منابع کتابخانه ای، بررسی اجمالی در رابطه با تاریخچه اعتیاد در ایران و جهان انجام گرفته است.
بشر از قدیم تا به حال به دنبال لذت بخش تر کردن لحظات زندگی بوده و هست و از آنجا که مواد مخدر به راحتی از طبیعت به دست می آمده آنها در مراسم مذهبی ، جشنها و برای تسکین دردها از این مواد استفاده می کرده اند.
امابا گسترش تکنولوژی و پیشرفت زندگی انسان، بدست آوردن مواد ساده تر شده و دلایل مصرف آن با گذشته بسیار متفاوت است. در زمان حال مصرف مواد(طبیعی و شیمیایی)تاثیرات جبران نکردنی بر جامعه گذاشته که درمان آن را مهم و در دستور کار دولت مردان سراسر دنیا گذاشته است.
یکی از دلایلی که کنترل از سوء مصرف این مواد را در جهان با مشکل روبرو ساخته است تجارت پرسود آن می باشد که در بین افراد قشر جوان بیشترین مصرف دارند. ترک اعتیاد
بشر هزاران سال از مواد مخدر همچون وسیله ایی برای فراموشی ، رهایی از غم و اندوه استفاده کرده است.از قدیم ترین ایام تاریخ، انسان به مصرف موادی تمایل داشته است که حالت روانی و هشیاری او را تغییر دهد. گرچه، با گذشت زمان به ویژه در چند دهه اخیر، نوع داروهایی که بشر به قصد تفریح و تفنن یا تسکین درد تخدیر از آن ها استفاده می کرد فرق کرده است، الکل و تریاک در میان قدیمی ترین داروهای روان گردان قرار دارند که در بسیار ی از فرهنگها از آن ها استفاده می شده است.
بابلیان، سومریان، فنیقیها و آشوریان با خواص مواد مخدر آشنا بوده اند.
بیش از دوهزار سال است که مصریها، پارتها، هندوها، چینی ها، ژاپنی ها،رومیان و یونانیان خشخاش را همچون داروی مخدر شناخته اند و از آن استفاده کرده اند.
بقراط از شیره ی خشخاش، همچون داروی خواب آور و مسکن درد، سخن گفته است.
افلاطون در جهت استفاده های طبی از مواد و به منظور کاستن از درد بیماران خود، مطالعاتی داشته است.
کشور هندوستان، بعد از مصر باستان، قدیمی ترین سرزمینی است که در آن مصرف مواد مخدر رواج داشته است.
مصرف حشیش از گذشته های دور رایج بوده است.
معرفی تریاک به انگلستان، که با تجارت تریاک چینی همزمان بود، موجب سوء استفاده های وسیع از آن در قرن ۱۹ شد.در ضمن جنگ های داخلی آمریکا، ابداع تزریق این داروها سبب استفاده تغییر طبیعی و گسترده از مرفین شد.اولین بار در سال ۱۸۰۴ مرفین در طب برای رهایی از درد اعمال جراحی و دردهای بعد از عمل استفاده شد.هرویین، در سال ۱۸۹۸برای اولین بار به صورت گرد سفید رنگ مصرف شدو از هرویین فرم دی اتیل مرفین، به عنوان نوعی درمان جانشین شونده مثل متادون فعلی، استفاده می شد.
اواخر قرن نوزدهم غربیها گیاهانی مانند کوکایین و حشیش را که به منظور تخدیر به کار می رفتند، مثل کوکایین و حشیش شناختند.
کوکایین که، اولین بار توسط بومیان آفریقا کشف شد، به صورت جویبدن مصرف می شده است.این ماده در حال حاضر یکی از مواد مخدر و پر مصرف در قاره ی امریکا و اروپاست.در حالی که ماری جوانا و هالوسینوژنها، در دهه هفتم قرن بیستم در طبقات متوسط و بالای امریکا شیوع یافت. هرویین، که ترکیب قوی و سریع الاثر مرفین است، مسئله طبی و قانونی وخیمی برای مردم شهری و فقیر سیاه پوست درآمد.
در ایران، مصرف تریاک مدتها عادی و رایج بود.حتی اغلب خانواده ها مقداری تریاک را با آب حل می کردند و به کودکان خود می خوراندند تا شب را راحت بخوابند به حدی که کودکان به این ماده معتاد می گردیدند.
در فرهنگ عمید واژه اعتیاد به معنی عادت کردن، خو گرفتن حالتی کهیه عادت مداومت در استعمال بعضی از داروهااز قبیل تریاک مرفین هروئین حشیش والکل در انسان پیدا شود آمده است . ترک اعتیاد
اماطبق تعریف سازمان ملل متحد (۱۹۵۰) اعتیاد به مواد مخدر عبارت است از مسمومیت تدیجی یا حادی که به علت استعمال مداوم یک دارو اعم از طبیعی یا ترکیبی ایجاد می شود و به حال شخصی و اجتماع زیان آور باشد .
معتاد به کسی گفته می شود که در نتیجه استعمال متمادی دارو در بدن وی حالت مقاومت اکتسابی ایجاد شده است به شیوه ای که استعمال مکرر آن موجب کاسته شدن تدریجی اثرات آن می شود. از این رو پس از مدتی شخص مقادیر بیش تری از دارو را می تواند بدون بروز ناراحتی تحمل کند و در صورتی که دارو به بدن وی نرسد اختلالات روانی و فیزیکی موسوم به سندرم محرومیت (عوارض و تظاهرات جسمانی و روانی در مواقع نرسیدن مواد مخدر به بدن)در او ایجاد می شود. ترک اعتیاد
کیفیت زندگی در رابطه با ادراک هر فرد از زندگی خویش است. واژه کیفیت زندگی یک مفهوم چند بعدی است که اجزاء فیزیکی ، عاطفی و اجتماعی همراه با بیماری یا درمان آن را شامل می شود . ترک اعتیاد
کيفيت زندگی يک مفهوم وسيع و پيچيده است که با داشتن احساس خوشحالی و رضايت شناسايي می شود. شخصيت سالم آميزه ای از تجربيات فردی در طول زندگی و عوامل وراثتی می باشد که اين دو با هم تصور ذهنی فرد از خوب يا ضعيف بودن کيفيت زندگی را می سازند. احساس امنيت، تعارضات هيجانی، عقايد شخصی و اهداف و ميزان تحمل ناکامی ها ، همگی در تعيين نوع درک فرد از خود ( احساس خوب بودن و يا احساس ناخوشی ) تأثير دارند. زمانی که فرد در زندگی احساس رضايت و خوشحالی می کند، انرژی بيشتری برای مراقبت از خود دارد و زمانی که فرد خود مراقبتی خوبی داشته باشد، سالم تر است و کيفيت زندگی بهتری خواهد داشت .
اعتیاد یک بیماری جسمی ، روانی ، فکری، و اجتماعی و … رو به گسترش در جهان ا ست که مشکلات متعددی برای فرد و جامعه در پی دارد . با مطالعات مختلف می توان به ارائه چارچوب های نظری و عملی مهم در درمان ، تغییر شیوه زندگی ، ارتقاء کیفیت زندگی و تغییر باورهای افراد مصرف کننده پرداخت و همچنین باآگاهی دادن به جامعه و خانواده ها و از بین بردن باورهای غلط در مورد غیر قابل ترک کردن اعتیاد در روند درمان و پیشگیری از عود به آنهاکمک کنیم . ترک اعتیاد
دادن تعریفی جامع و مانع از اعتیاد به ویژه در زمینه مواد افیونی و تریاک مشکل است.به قول ویلکر اعتیاد و مواد افیونی یک فرایند چند عاملی است که وجود عوامل متعدد در نوع، شکل، تعداد و حتی آثار ، عواقب اعتیاد موثر است. عوامل اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، روانی، فیزیولوژیایی و بیوشیمیایی در تمام مراحل اعتیاد (علل، سیر، پیشرفت و حتی درمان آن) باید مورد توجه قرار گیرند. از این رو شناسایی ماهیت اعتیاد به تریاک و مواد افیونی حتی در گروه های گوناگون اجتماعی یکسان نیست.
امروزه، اعتیاد از نظر سازمان بهداشت جهانی اصطلاح مقبولیی شناخته نمی شود و به جای آن وابستگی دارویی توصیه شده است.
عوارض فردی: مرگ و یا آسیب ناشی از تصادفات جاده ای یکی از پیامد های جسمی سوء مصرف مواد مخدر است.هم چنین مواد مخدر در معتادان عوارض جسمی ایجاد می کند.فردی که به مواد مخدر معتاد است،اگر مصرف روزانه اش متوقف شود و از ۱۰ تا ۱۲ ساعت تجاوز کند، به عوارض جسمی هم چون:ناراحتی های عصبی،اضطراب،بی قراری، عطسه کردن، ریزش مکرر آب بینی و چشم،اسقفراغ مکرر و… می باشد.
عوارض خانوادگی: خانواده اولین کانونی است که از طرف شخص معتاد بی رحمانه مورد هجوم قرار گرفته و از هم متلاشی می شود.
در صورتی که در یک خانواده مرد معتاد باشد،رابطه عاطفی او با همسر و فرزندانش به اندازه ایی سست می شود که حتی اگر به او خبر بیماری یا مرگ فرزندش را بدهند نگران نمی شود.
عوارض اجتماعی:هزینه های نگهداری مجرمان مواد مخدر و معتادان در زندان ها،هزینه بالایی است و دولت این هزینه ها را باید در قسمت های بهداشت، تغذیه، بهداشت،پرسنل، هزینه ساخت زندان ، هزینه انتظامی متحمل شود.ترک اعتیاد
با فاسد شدن بافت های مغزی در اثر مصرف مواد مخدر،شخص کنترل حرکتی خود را از دست داده و آماده آسیب رسانی به خود و دیگران می شود.
هم چنین اعتیاد موجب افزایش تکدی گری،کودکان خیابانی، جنایت و فحشا می شود.
آمارها نشان می دهند که نزدیک به نیمی از زندانیان موجود در زندانها به نوعی با مواد مخدر مرتبط هستند.سرقت ناشی از فقر اقتصادی برای تهیه مواد مخدر و فحشا در دختران فراری که قادر نیستند پول تهیه مواد مخدر را از خانواده هایشان یا با کار سالم تهیه کنند، عواملی برای بازداشت و زندانی شدن آنهاست.
موضوع رابطه بین سوء مصرف مواد مخدر و ارتکاب جرایم یک رابطه دائمی، عمومی و غیر قابل اجتناب است.
اگر بحران و مسئله اجتماعی، «شرایط ذهنی و عینی کوتاه مدت و بلند مدتی که در حیات احتماعی پدید می آید و شمار قابل توجهی از انسان ها را در بر گیرد» تعریف کنیم، مشکل مواد مخدر و اعتیاد به هر گونه مواد یا دارو را دیگر نمی توان یک آسیب اجتماعی به شمار آورد؛ در اینصورت اعتیاد یک بحران اجتماعی به شمار می آید.
نیاز انسان به زندگی سالم و بهتر یکی از آرزوهای بشر بوده و هست و در راستای رسیدن به این خواسته، تلاشهای بسیاری انجام داده است. حال که اعتیاد را یک بیماری دانسته پس لازم است برای درمان این افراد اقدام نموده و برای کاهش آسیبهای اجتماعی که از قبال اعتیاد به جامعه و افراد وارد می شود ایشان را برای درمان تشویق کنیم. ترک اعتیاد
اولین و شاید مهم ترین قدم در راه مبارزه با اعتیاد، بالا بردن سطح فرهنگ عمومی و شناخت مردم نسبت به مسئولیت ها و تعهداتشان می باشد.این امر به ویژه در نوجوانان و جوانان از اهمیت به سزایی برخوردار است.
پی آمد ها و تجارب گذشته نشان می دهند که برخورد صرفا نظامی و انتظامی چندان موفق نیست و باید علاوه بر ضرورت بازبینی و ارزیابی عملی و واقع بینانه راهبردها، سیاست ها و عملکردها در دو دهه گذشته، به الگوی فرهنگی و اجتماعی نیز توجه شود و به سیاست های پیشگیری، کاهش ورود و توزیع و درمان نیز توجه بیشتری صورت گیرد.
جدایی از پیشگیری که یکی از راههای بسیار مهم در کنترل اعتیاد است ولی در حیطه درمان باید به تمام ابعاد درمان توجه شود تا درمان کاملی به بیماران مراجعه کننده به کلینیک های ترک اعتیاد ارائه شود تا پیشگیری از لغزش یا عود مجدد ایشان شود.