ترک متادون

ترک متادون و سم زدایی بدن

ترک متادون متادون نوعي ماده مخدر صنعتی است کهبراي اولين‌بار پزشکان آلمانی در زمان جنگ جهانی دوم آن را برای کسانی که درد شدید داشتند، تجویز می کردند. امروزه مصرف متادون به عنوان ماده مخدر رواج پيدا كرده است و بسياري از معتادان به ترياك و هروئين در صورت دسترسي نداشتن به اين مواد ازمتادون به عنوان جايگزين استفاده مي‌كنند. برخي از كلينيك‌هاي ترك اعتياد نيز، براي درمان معتادان از متادون استفاده مي‌كنند. از آنجا كه متادون ماده مخدر صنعتي است قطع يكباره آن نيز بسيار آسيب‌رسان است و عوارض مخصوص به خود را دارد. بنابراين افراد براي ترك متادون بايد تحت نظر پزشك و روانشناس باشند همچنين سم‌زدايي متادون بايد به صورت اصولي انجام شود تا بدن فرد دچار آسيب نشود. در اين مقاله اطلاعاتي درباره ترك متادون و سم‌زدايي آن ارايه شده است.

ترك متادون

شايد لازم باشد كه در ابتدا درباره ماده مخدر صنعتي متادون قدري بدانيد . اين ماده مخدر كه مصرف اصلي آن براي كاهش درد است، به صورت قرص و پودر در داروخانه‌ها به فروش مي‌رسد. اين ماده نيز مانند ساير مواد مخدر براي مصرف كننده وابسگي جسمي و رواني ايجاد مي‌كند و عوارضي نظير افسردگي، اختلالات رواني، عدم ثبات شخصيت، انقباض مردمك‌ها و بيماري‌هاي پوستي اشاره كرد. کاهش هوشیاری ، کما، ایست قلبی و اوردوز نيز جزو عوارض ناشي از مصرف بيش از حد متادون به شمار مي‌آيند.

همانطور كه مصرف متادون داراي عوارض ذكر شده است ترك متادون به صورت غير اصولي نيز عوارض و خطرات بسيار جدي و جبران‌ناپذير به همراه دارد. بنابراين برای ترك متادون بايد به كلنيك‌هاي تخصصي در اين زمينه مراجعه كنيد تا سم‌زدايي متادون براي شما يا بيمارتان به صورت مرحله به مرحله و اصولي انجام شود.

ترک متادون

عوارض ترك متادون به روش غير اصولي

عوارض ترك متادون به صورت غير اصولي نيز به شكل مشكلات جسمي و روحي در بدن بيمار بروز پيدا مي‌كند. ضعف و بی اشتهایی، سرگیجه و تهوع، اختلال جنسي، اختلال در بینایی، کاهش فشار خون،  اضطراب و بی‌قراری مداوم، هیجان و احساس نارضایتـی، خارش پوستي، اختلال خواب و بی‌خوابی مزمن برخي از عوارض ترك متادون به صورت غير اصولي به شمار مي‌آيند.

ترك اعتياد با متادون

متاسفانه برخي از كلينيك‌ها و مراكز ترك اعتياد براي درمان بيماران از متادون به عنوان روشي جايگزين استفاده مي‌كنند كه اين روش به دليل ايجاد وابسگي به متادون روش درستي محسوب نمي‌شود و روند سم‌زدايي متادون را دشوارتر مي‌سازد. اين روش در كلينيك‌هاي علمي و تخصصي استفاده نمي‌شود و در واقع روشي براي ترك اعتياد مناسب است كه در آن، سم‌زدايي و حذف ماده مخدر از بدن فرد بيمار به طور كامل انجام شود. پس بهتر است براي مراجعه به يك مركز اعتياد درباره آن و روش‌هاي ترك اعتيادي كه به كار مي‌برد كاملا تحقيق كنيد.

سم زدایی متادون

روش‌هاي ترك متادون

مراكز ترك اعتياد با توجه به شرايط جسمي و سني مراجعه‌كننده و ميزان مصرف فرد براي ترك متادون از روش‌هاي ترك تدريجي متادون و سم‌زدايي متادون سريع استفاده مي‌كنند. در اينجا درباره هريك از اين روش‌ها توضيحاتي را ارايه مي‌دهيم اما به ياد داشته باشيد كه ترك اعتياد براي اينكه دائمي باشد و نتيجه دلخواه را ايجاد كند بايد حتما تحت نظر متخصصان و مشاوران انجام گيرد.

کاهش تدریجی مصرف برای ترک متادون

اين روش به روش سنتي نيز معروف است و ترک متادون با اين روش حدودا بين ۵ تا ۷ هفته طول می‌کشد. در اين روش ابتدا مصرف بيمار تا ۳۰ میلی گرم در روز کاهش داده و به بعد میزان مصرف را به حدود ۵ میلی گرم در هفته می‌رسانند.

سم‌زدايي متادون به روش سريع

سم زدایی متادون در اين روش كه حتما بايد توسط متخصصان انجام شود از داروي بوپرنورفین استفاده مي‌شود و به روش سم‌زدايي متادون بدون درد نيز معروف است.در اين روش قبل از شروع به مصرف بوپرنورفین برای ترک متادون، مصرف متادون  بيمار را تا ۴۰ میلی گرم در روز کاهش مي‌دهند. بوپرنورفین خوراکی ۳۶ ساعت پس از آخرین مصرف متادون، برای کاهش علائم اولیه ترک متادون استفاده مي‌شود. ۲ تا ۴ میلی گرم بوپرنورفین به عنوان دوز اوليه به بيمار خورانده مي‌شود و در صورتی که براي بیمار قابل تحمل بود، با فاصله يك ساعت ۲ تا ۴ میلی‌گرم ديگر استفاده مي‌شود و ۶ تا ۸ ساعت بعد ۴ ميلي‌گرم ديگر از دارو به بيمار داده می‌شود. در واقع یک دوز ۸ تا ۱۲ میلی‌گرمي براي روز اول تجويز مي‌شود. در روزهای دوم و سوم دوز دارو بين ۱۲ تا ۱۶ میلی گرم است و بیشتر علائم ترک متادون را کم می‌کند، به این ترتیب ترک متادون بدون درد خواهد بود. بوپرنورفین پس از تثبيت علام ترك نيز به عنوان یک داروی درمانی دراز مدت براي درمان بيمار استفاده خواهد شد.

سم‌زدايي متادون چند روزه انجام ميشود

سم‌زدايي متادون در روش سريع بين ۳ تا ۴ روز و در روش تدريجي بين يك هفته تا ۱۰ روز طول مي‌كشد كه اين مدت با توجه به شرايط بيمار متغير است. علائم ترک متادون، معمولا ۳ روز پس از قطع مصرف بروز پيدا كرده و در روز ششم به اوج می‌رسد. اين علائم  معمولاً پس از ۳ هفته برطرف می‌شود. توجه داشته باشيد که مصرف متادون را به یکباره قطع نکنید، چرا كه ترک متادون به صورت ناگهانی عوارض شدیدی دارد و در برخي موارد منجر به مرگ خواهد شد.

نهايتا باز هم تاكيد داريم كه براي دريافت بهترين نتيجه از ترک متادون به ويژه ترک متادون با روش سم‌زدايي متادون سريع، باید اين كار تحت نظر پزشک و متخصص نرک اعتیاد انجام شود و پس از ترك فيزيكي متادون مشاوره‌هاي روان‌درماني همچنان ادامه داشته باشد.

در حال ارسال
نقد‌ و بررسی کاربر
۳٫۱۶ (۱۹ رای)